Yoga (coaching) privé les

Yoga privé les voor persoonlijke coaching, het goed aanleren of verdiepen van houdingen, meditatie, ademhaling en/of ontspanningsoefeningen. Speciaal voor jou en op de tijd die in jouw agenda past.

Persoonlijke aandacht en begeleiding, heel specifiek afgestemd op jouw situatie, anatomie en energie. Leren hoe je zelf specifieke houdingen, adem, meditatie en ontspanning kan gebruiken om jouw eigen gezondheid, balans en welzijn te ondersteunen.

Met name Yin Yoga kan door haar werking op de meridianen en organen heel goed doorwerken op allerlei klachten en/of disbalans op fysiek, emotioneel en/of mentaal gebied.

Denk b.v. aan allerlei stress gerelateerde klachten zoals burn-out, vermoeidheid, nervositeit, slecht slapen, (onder)rug klachten, concentratie problemen, ongemakken rond de menstruatie of overgangsklachten. Kijk voor meer informatie over dit laatste ook bij hormoonbalans.

Yoga groepslessen

Yoga groepslessen geef ik bij Saktiisha Yoga Centre, Javastraat 12 in Den Haag. Een prachtige plek met een hele goede sfeer en energie. Ik geef daar meerdere lessen per week geef (Nederlands en Engels) in Hatha Flow & Yin, Yin Yang, Yin en Yin & Restorative Yoga.

Alle soorten lessen hebben hun oorsprong in Hatha Yoga, maar hebben ieder een verschillend accent. Het gaat dus altijd, in wisselende samenstelling over:

 • Balans tussen Yin en Yang
 • Yin: werkt op soepelheid van gewrichten en lenigheid van spieren
 • Yang: werkt op kracht en uithoudingsvermogen van spieren
 • Doorwerking van de houdingen op meridianen, organen en energiestroom
 • Gebruik van de adem
 • Meditatief gewaarzijn (mindfulness)
 • Helende ontspanning

Kijk voor data en tijden bij Agenda.

En voor meer informatie over de lessen en aanmelden op de website van Saktiisha.

Yin Yoga Workshops

Ik geef regelmatig Yin Yoga verdieping workshops. Hierin komt veel uitgebreider dan in een reguliere les aan de orde:

 • Waar de meridianen lopen en hoe ze met elkaar verbonden zijn
 • De diepere betekenis van de meridianen en bijbehorende organen op zowel fysiek, emotioneel, mentaal als energetisch/spiritueel niveau
 • Hoe je specifieke houdingen uit Yin Yoga kan gebruiken om de balans in jezelf te herstellen en te behouden
 • Welke houdingen en hoe uitgevoerd (ook met adem en meditatie) jou kunnen ondersteunen bij specifieke uitdagingen in jouw gezondheid en welzijn.

Kijk voor meer informatie over de inhoud van de workshops in het blok hieronder (klik op “+” om het inhoud venster te openen en op “-” om het weer te sluiten).

Kijk voor meer informatie over Yin Yoga op de pagina Yin Yoga.

Voor opgave en actuele data zie Agenda.

Basis & Vertrouwen / Nieren en Blaas meridiaan)

Deze meridianen en organen vormen het centrale fundament van het hele energiesysteem. Ze zijn de basis voor je vitale energie, innerlijke warmte en vermogen tot transformatie. En werken door op alles wat te maken heeft met de basis in jezelf en vertrouwen in het leven.

Hoe dit in jou werkt uit zich fysiek vooral in de onderrug (voor velen een plek van aandacht). En op alle niveaus (lichaam, emoties, gedachten) in omgaan met angst, verandering, grenzen, veiligheid en vertrouwen.

Hoe gegrond en veilig ben jij in jezelf en het leven aanwezig?

Detox, Weerstand & Overgave / Lever en Galblaas meridiaan)

Deze meridianen en organen zijn verantwoordelijk voor een algehele gezonde energie (door) stroming en een innerlijke flexibele staat van zijn. Het zijn op alle niveaus de Detox organen.

Hier is waar we met name allerlei vormen van weerstand tegen kunnen komen. Van kleine irritaties en frustraties tot defensieve afsluiting, wrok en woede. Of juist gebrek aan besluitvaardigheid, passiviteit en je “niet in je centrum” voelen.

Hoe dit in jou werkt kan zich fysiek kenbaar maken door het wel of niet hebben van verschijnselen als duizeligheid, hoofdpijn, migraine, koorts/hitte, spierzwakte of stijfheid, moeheid en libido.

Waar stroomt de levenskracht wel of niet ongehinderd door?

Innerlijke Voeding & Ontvangen / Milt en Maag meridiaan)

Deze meridianen en organen zijn verantwoordelijk voor opname, verwerking en distributie van voedsel en indrukken. Ze reguleren alle ritmes en cycli in ons lichaam en onze energie. En zorgen daarmee o.a. voor een gevoel van verbinding en geaard zijn.

Ze zijn op alle niveaus gerelateerd aan het vermogen om te kunnen ontvangen.

Welke fysieke en geestelijke voeding is voor jou wel of niet voedend/ondersteunend? En in hoeverre kan/wil jij dat echt te ontvangen?

Liefde, Verbinden & Loslaten / Hart, Longen, Dunne en Dikke Darm meridiaan)

De Longen en Hart meridianen en organen voorzien alle cellen, organen en het bloed van zuurstof en energie. De Darmen meridianen en organen verwerken alle laatste resten van wat ergens anders niet gebruikt is en laten dan los.

Het centrale thema op alle niveaus is dan ook verbinden & loslaten.

Zijn in jouw hart geven en ontvangen in balans?

Hoeveel (adem) ruimte durf jij in te nemen?

Wat mag er in (nog) meer liefde losgelaten worden?

Yin & Hormoonbalans

Yin Yoga ondersteunt sowieso al een diepere ontspanning en balans in het hele lichaam-geest en hormoon systeem. Maar Yin Yoga kan nog specifieker gebruikt worden. Er zijn bepaalde Yin houdingen die doorwerken op de geslachts organen en het vrouwelijke hormonale systeem.

In deze workshop krijg je meer achtergrond informatie over hoe dit vrouwelijke hormonale systeem werkt en hoe deze specifieke Yin houdingen daar aan gerelateerd zijn. Hoe je deze houdingen kan combineren met specifieke manieren van adem, visualisatie en meditatie om je energie te sturen. Op welke wijze het meer innerlijke Yin of Yang energie stimuleert en hoe je dat kan gebruiken om de voor jou juiste balans in jouw situatie te creëren.

Los van een klein beetje theorie ligt de nadruk op het zelf ervaren in de praktijk. Waarbij er ook genoeg ruimte is om je ervaring te delen en voor vragen en antwoorden. Deze workshop is voor alle vrouwen die meer over dit onderwerp willen weten. Van elke leeftijd, nog in of al uit je menstruatie cyclus, beginnend of gevorderd in (yin) yoga. Je bent van harte welkom.