Agenda

Nieuw!  Yoga-dansdag Embodying Shakti: Zaterdag 30 maart 2019 van 10.30 – 18.00

Deze dag geef ik samen met Mati, dans docente, van Move In Essence.

KaliOp deze verdiepingsdag nemen we je mee in het ervaren van pure creatiekracht, ofwel Shakti. De kracht die ons innerlijk roept om te worden wie we werkelijk zijn en ons potentieel volledig te leven. We doen dit met een unieke combinatie van Yoga en Dans, die elkaar op een organische manier versterken en bekrachtigen.

Het thema van deze dag is innerlijke kracht, vrijheid en wedergeboorte. We gebruiken hiervoor het verhaal van de yoga/tantra godinnen Durga en Kali (*) uit de Indiase mythologie.

In de ochtend gaan we dit verhaal op een meer dynamische manier ervaren en beleven. In de middag nemen we deze energie dieper mee naar binnen, om het nog meer in zachtheid en stilte te integreren. Wat ruimte geeft voor een nieuw begin.

(*) Durga is de ‘krijger-moeder’, die opstaat voor gerechtigheid en vrijheid. Zij beschermt het hart tegen gevaar van buiten en van binnen, zoals ondermijnende gedachten en patronen. Zij komt je redden wanneer niets of niemand anders dat nog kan.

(*) Kali is de ‘black one’, de kracht die de dood aan durft te kijken, de ultieme kracht van destructie in dienst van het licht. Zij komt uit het derde oog van Durga tevoorschijn om je te leiden naar je ware innerlijke vrijheid.

Locatie: Vrije School (aula), Maresingel 19 in Leiden

Prijs: € 70

Aanmelding:  via mail naar Maneesha/Taralotus, waarna je een bevestiging krijgt met verdere gegevens. Inschrijving op volgorde van ontvangen betaling.

Nieuw!  Yin Restorative Yoga verdieping Workshops  – Gezond & in Balans met de Seizoenen: zaterdagmiddag 14.00 – 17.00 ca eens per 2 maanden (data zie hieronder).

Budha in gardenIn deze workshops gaan we dieper in op de samenhang tussen het betreffende seizoens element en het daarbij behorende meridiaan/orgaan paar vanuit de Leer van de 5 elementen uit de TCM (Traditional Chinese Medicine). We passen dat praktisch toe met specifiek daar op gerichte Yin en Restorative yoga houdingen, adem, meditatie, zelf onderzoek, orgaan vitalisering en ontspanning.

14 september 2019: Late Zomer – Aarde – Maag/Milt

9 november 2019: Herfst – Metaal – Longen/Dikke Darm

18 januari 2020: Winter – Water – Nieren/Blaas

21 maart 2010: Lente – Hout – Lever/Galblaas

Voor meer informatie over Yin/Restorative Yoga klik hier.

Kijk voor meer informatie over de meridiaan/orgaan paren onder Yin Yoga verdieping Workshops op de pagina Yin Yoga.

Locatie: Saktiisha Yoga Centre, Javastraat 12, Den Haag

Prijs: €35

Aanmelding: rechtstreeks bij Saktiisha, klik hier en kijk dan in de online schedular onder “Workshops” en meldt je via de button bij de workshop aan.

Shakti Circle Yogales:  elke 1e zaterdag van de maand van 10.00 – 11.30

sakti

Shakti is de vrouwelijke creatiekracht. De liefde die bewustzijn in de vorm brengt. Zij is de kracht die ons innerlijk roept om te worden wie we werkelijk zijn en ons leven voluit te leven. Zij heeft vele verschijningsvormen en kwaliteiten. Zoals liefde, creativiteit, communicatie, intuïtie, rijkdom, schoonheid, intimiteit, om er maar een paar te noemen. Maar ook krachten zoals ongetemde vrijheid en radicale transformatie.

Elke maand staat een ander Shakti aspect centraal. Vanuit een mythologisch verhaal ga je dit aspect beleven en  belichamen met mantra’s, meditaties, visualisaties, adem en bijpassende yoga houdingen. Gegrond in de Yoga en Tantra filosofie, maar praktisch naar ons dagelijkse leven van nu vertaald. Voor iedereen toegankelijk, met of zonder yoga ervaring.

Locatie: Saktiisha Yoga Centre, Javastraat 12 in Den Haag ;

Prijs: €15,- losse les (of via je abonnement of strippenkaart bij Saktiisha) ;

Aanmelding: rechtstreeks bij Saktiishaklik hier

Yoga groepslessen bij Saktiisha Yoga Centre in Den Haag

Zaal Shakti bij Saktiisha Yoga CentreDoorgaande wekelijkse lessen bij Saktiisha Yoga Centre, Javastraat 12, Den Haag

Dinsdag avond 19.00 – 10.30 : Yin Yang Yoga

Donderdag avond 18.00 – 19.30 : Yin Yoga

Vrijdag ochtend 09.30 -10.45 : Hatha Flow & Yin Yoga

Vrijdag ochtend 11.15 0 12.30 : Yin & Restorative Yoga

Meer informatie over lesmogelijkheden en aanmelden voor lessen rechtstreeks via Saktiisha.

Yoga privé les

Yoga prive les met Maneesha de Gier bij TaralotusWanneer je meer individuele begeleiding wil en/of op een tijd die jou uitkomt.

Individuele sessie op afspraak.

Voor meer informatie en prijzen klik hier.

Reconnective Healing & Persoonlijke Reconnection

Reconnective Healing, Taralotus in VoorburgZowel hier in Praktijk Taralotus als op locatie bij Saktiisha Yoga Centre.

Individuele sessies op afspraak.

Voor meer informatie en prijzen klik hier.